MediaWatch

Medierne var enige om at mørklægge Nybroe-kidnapning

Alle vidste det, men ingen skrev, at Jeppe Nybroe blev holdt som gidsel. Hele vejen rundt er forklaringen et hensyn til familien og forhandlingssituationen.

De danske mediehuse har truffet den samme beslutning: Alle har vidst, men ingen har skrevet, at journalist Jeppe Nybroe blev holdt som gidsel i Mellemøsten.

Ekstra Bladet, DR, BT, Politiken, TV 2, Berlingske, Journalisten og også nærværende medie har kendt til historien, men holdt den i skuffen, siden Jeppe Nybroe blev kidnappet i begyndelsen af februar.

Det var et hensyn til familien og til, at mediefokus kunne forstyrre forhandlingerne og skade Jeppe Nybroe og hans mulighed for at komme hjem, lyder begrundelsen.

"Vi har haft oplysninger om sagen. I denne type sager er myndighederne varsomme med at give oplysninger, der kan bekræfte historierne. Men det, der har vejet tungest, har været hensynet til familien og deres ønsker," siger Anne Mette Svane, journalistisk chefredaktør på Politiken, der ikke ønsker at kommentere på, om Politiken konkret har fået henvendelser fra familien eller myndigheder til at skrive om sagen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs