MediaWatch

Rønn: Behovet for public service bliver ikke mindre

Man kan ikke forvente, at Netflix eller HBO interesserer sig for værdipolitik eller kommunalvalg, og derfor er DR’s samlende rolle vigtigere end længe, lyder det fra generaldirektøren.

Det kan godt være, at forbrugernes medievaner bliver mere og mere fragmenterede og flytter over på steder som Netflix og YouTube. Men netop derfor er DR’s rolle vigtig.

Sådan lyder indsparket af DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn til debatten om DR’s størrelse og anseelse blandt særligt de unge, der har været et hedt emne i det nye år. Indlægget kommer i form af en kronik i Politiken.

De internationale medieplatforme giver masser af valgfrihed, men risikerer at udvande samhørigheden om de store emner i samfundet. Hun nævner som eksempel Disney Channel, der er blevet den mest sete tv-kanal blandt 7-12-årige.

”I amerikansk børne-tv hører man ikke om demokrati, om kritisk tilgang til autoriteter, man cykler ikke til skole (men bliver kørt), og man hører selvfølgelig hverken dansk musik eller hører om dansk kultur og historie,” skriver Rørbye Rønn i kronikken.

Derfor ser hun ”heller ikke tegn i sol, måne og stjerner på, at der er mindre behov for god public service i fremtiden - snarere tværtimod.”

”DR skal sikre de brede fællesskaber”

Særligt DR’s ungekanal DR3 har været kritikernes skydeskive. Her er DR3 dog netop blevet kritiseret for at sende for mange amerikanske film- og tv-serier og for lidt danskproduceret indhold.

Alligevel fremhæver Maria Rørbye Rønn også her programmer som ’Kokainens pris’, ’HomoLesbians’, ’Bøssestudier’ og ’Gift ved første blik’ som programmer der giver et særligt indblik i den moderne danske virkelighed. Programmer, som hun fremhæver, også er blevet flittigt set på nettet.

”Og netop den opgave – at samle befolkningen og etablere en samtale om det, som er vigtigt – skal DR være parat til fortsat at give sig i kast med og tage på sig. Ikke mindst fordi man hverken kan eller skal forvente, at Netflix, HBO eller Viaplay interesserer sig synderligt for hverken værdipolitik, velfærdsstat eller kommunalvalg,” skriver Maria Rørbye Rønn i Politiken.

DR vil finde flere penge til DR3

Hver anden ung vil fravælge DR

Bock: Efterlyser nytænkning hos DR

Blå blok går til biddet: DR har for mange tv-kanaler

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs