MediaWatch

Hver anden ung vil fravælge DR

Hvis de fik muligheden, ville lidt mindre end halvdelen af de unge vælge DR fra, hvis de kunne slippe for at betale licens, viser ny Gallup.

Peter Falktoft og Esbjen Bjerre Hansen, værter på DR's Monte Carlo.

Der er grund til bekymring på ledelsesgangen i DR, hvis man skal tro en ny undersøgelse foretaget af Gallup.

I den siger 45 pct. af de unge i aldersgruppen 18-35 år, at de ville fravælge medielicensens 2.436 kroner om året, hvis de fik muligheden. Det er højere end i befolkningen som helhed, hvor tallet er 29 pct. Det skriver Berlingske.

Rønn: DR3 er modsvar

Undersøgelsen bekymrer også DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Flere unge angiver, at de ikke føler, at DR’s medietilbud appellerer til dem. Generaldirektøren fremhæver dog en tidligere undersøgelse, der viser at 96 pct. af danskerne bruger et af DR’s tilbud hver uge.

”Når det så er sagt, så har vi selvfølgelig en udfordring, hvad angår de unge, og det har vi haft i mange år. Vi har ikke været gode nok til at lave et tilstrækkelig stærkt public service-tilbud til de unge på TV. Men det spejler en tendens, der går igen over hele Europa. Og det er selvfølgelig også derfor, at vi har lavet DR3, der tager udgangspunkt i de unges virkelighed med emner, som de kommercielle kanaler ikke dækker,” siger Maria Rørbye Rønn til Berlingske.

V: DR skal tilpasses til unges medievaner

Venstres medieordfører Ellen Thrane Nørby ser dog undersøgelsen som et udtryk for, at DR i stedet har brug for at adskille sig fra de kommercielle tilbud på markedet. Det handler ikke om at tilrettelægge programfladen efter de unge, men at tilpasse sig de unges medievaner, der flyder mellem de mange forskellige platforme.

”At 45 procent af de 18-35-årige vil undvære DR, hvis de kunne slippe for licens, viser, at de unge har et andet medieforbrug end de ældre, og det udfordrer DR. Derfor er det også vigtigt, at DR finder den rigtige løsning med nettet. Den yngre generation er vokset op med gratis indhold på nettet, og de er ikke vokset op med et DR, der kun er TV og radio,” siger Ellen Trane Nørby til Berlingske.

SBS’ ungdomskanal har ikke krog i seerne

Rønn: DR har brug for underholdning

Blå blok går til biddet: DR har for mange tv-kanaler 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs