Blå blok går til biddet: DR har for mange tv-kanaler

Kritikken af DR3 fortsætter, og nu stiller både V og LA spørgsmålstegn ved, om DR overhovedet bør have tv-kanalen i den nuværende form.

DR har med DR3 bevæget sig for langt ud over public service-opgaven, mener de borgerlige partier, der skærper DR-kritikken forud for forårets medieforhandlinger.

DR3's programflade bør derfor ændres radikalt - alternativt er flere i blå blok klar til at diskutere en lukning af tv-kanalen, skriver Politiken.

"Hvem siger, at DR skal have det antal kanaler, de har nu. Jeg mener, DR har for mange kanaler. Vi er nødt til at standse op og sikre, at DR's fokusering bliver anderledes," siger Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen til avisen.

"Vi har ikke lagt os fast på antallet af kanaler, men vi har fra starten sagt klart, at vi absolut ikke er tilfredse med den måde, DR3 kører på. Den skal væk eller revurderes fuldstændig," siger han.

Hører hjemme på nettet

Også Liberal Alliances medieordfører Mette Bock lægger op til markante ændringer for DR3. I partiets optik hører kanalen dybest set hjemme på nettet.

"Hvorfor ikke lave et univers til de unge på nettet, hvor man også producerer programmer direkte til nettet. Når man vil lave noget for de unge, hvorfor så tænke i gammeldags baner," spørger hun.

Også DF har i dag luftet sine forbehold over for DR3, der især kritiseres for at sende for mange udenlandske mainstream film og tv-serier.

S og R: Nødvendigt tilbud

I Socialdemokratiet afviser medieordfører Mogens Jensen imidlertid at stække DR's tilbud til de unge.

"Det er meget vigtigt, at DR har et tilbud til de unge. Det er dem, der er sværest at få fat i, fordi konkurrencen om deres tid er så stor. Derfor er man nødt til at have en kanal på de unges præmisser. Det er det, man har forsøgt at gøre med DR3," siger han.

De radikales medieordfører Zenia Stampe mener også, det er nødvendigt, at DR har et målrettet tilbud til de unge, men ser gerne, at det på sigt bliver netbaseret:

"Vi er ikke der endnu, hvor nettet er stærkt nok til, at vi kan lave digitale løsninger for børnene og de unge. Men jeg tror, vi når derhen i fremtiden, og derfor tror jeg, at vi på sigt får færre DR tv-kanaler og flere netkanaler," siger hun ti lPolitiken.

Forhandlingerne på Christiansborg om en ny medieaftale ventes at gå i gang i begyndelsen af året og være afsluttet inden inden sommerferien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også