MediaWatch

Bock: Efterlyser nytænkning hos DR

DR skal differentiere sig fra de kommercielle medier og gå foran i at frakoble sig fra flow-tv-tankegangen, mener LA’s kulturordfører Mette Bock.

DR’s ledelse gør et godt stykke arbejde, men trænger til innovation og differentiering.

Sådan lyder det i en kommentar i Berlingske forud for forhandlingerne om et nyt medieforlig, som er skrevet af Liberal Alliances kulturordfører Mette Bock. Hun er for så vidt godt tilfreds med generaldirektør Maria Rørbye Rønn og formand Michael Christiansen linje for DR. Hun melder sig dog samtidig i koret af politikere og andre kritikere, der ikke kan se fornuften i at konkurrere med de kommercielle tv-stationer om eksempelvis livsstils- og underholdningsprogrammer.

Ungeunivers på nettet bedre end DR3

DR burde også gå forrest og lave et netunivers til de unge i stedet for at lave en flow-tv-kanal som DR3, der ikke harmonerer med de unges medievaner, mener Mette Bock.

”Hvorfor skal DR lave en flow tv-kanal, DR3, til de unge, hvor ganske få timers glimrende egenproduceret stof bliver indpakket i amerikanske serier i stribevis – i stedet for at opbygge et univers på nettet, hvor de unge er? Jeg savner initiativer til nytænkning fra DR selv, så vi ikke igen kommer til at stå i flad politisk debat om endnu flere penge til DR, hvilket under ingen omstændigheder vil blive støttet af LA,” skriver hun i Berlingske.

S og SF foreslår licens-rabat til unge

Ungdomspartier vil afskaffe DR-licens

Hver anden ung vil fravælge DR

Blå blok går til biddet: DR har for mange tv-kanaler 

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs