MediaWatch

DR ombestemmer sig om ny opsigtsvækkende måling

Lidt over en måned efter den kontroversielle exitprognose til kommunalvalget skrotter DR i sidste øjeblik en måling om stor fremgang til rød blok.

Med en måling fra Epinion, hvor rød blok gik fire pct. frem, og interviews, der allerede var optaget, skrottede DR i sidste uge en opsigtsvækkende meningsmåling i sidste øjeblik - lidt over en måned efter, at kanalen havnede i stormvejr efter den fejlagtige exitprognose på valgdagen i november.

Det skriver Ekstra Bladet. Målingen viste en fremgang til regeringen og Enhedslisten på seks mandater. På den baggrund havde DR allerede interviewet Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke. Han undrer sig over forløbet.

DR: Det er relativt udramatisk

”Det har jeg alligevel ikke prøvet før. Jeg kommenterer ellers rigtig mange meningsmålinger; men de plejer at blive bragt. Det er helt fint, hvis de ikke vil bringe så mange meningsmålinger længere efter det, der skete ved kommunalvalget. Helt fint – men hvorfor så foretage dem?” siger han til Ekstra Bladet.

DR forklarer til avisen, at fravalget af meningsmålingen er udtryk for skærpet kontrol med målingerne.

”Det er egentlig relativt udramatisk. Lige siden kommunalvalget har vi besluttet at lave en ekstern undersøgelse af vore målinger – også de løbende index, som vi får lavet regelmæssigt. Vi har haft en ekspert til at gennemgå det, og han skulle aflevere en rapport, som vi afventer, inden vi beslutter os for, hvad vi gør,” siger Thomas Falbe, redaktionschef i DR Nyheder, til Ekstra Bladet.

Svane: DR og TV 2 lurepasser om fremtidige exitpolls

Lykketoft: Exit-polls bør ikke være ulovlige

Så meget kostede DR’s skæve valgmåling

Politikere: Medier bør droppe exitpolls

DR beklager skæve valgforudsigelser 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs