MediaWatch

DR beklager skæve valgforudsigelser

Kvaliteten af den exit prognose, der spåede massiv tilbagegang til Socialdemokraterne, var ikke god nok, erkender DR, som havde lavet målingerne i samarbejde med Epinion.

”Prognose: Rød blok går massivt tilbage”.

DR Nyheder og Epinion nåede formentlig at sprede skræk hos mange socialdemokrater med deres exit prognose i går eftermiddags. Som valgaftenen skred frem, stod dog det klart, at målingen langt fra var præcis. DR’s første forudsigelse lå på 22,5 pct. af stemmerne til Socialdemokraterne på landsplan. Langt fra de 29,5 pct. som partiet ser ud til at ende med at få.

DR Nyheder beklager derfor målingen.

”Selv om både dr.dk og valgudsendelsen på DR1 adskillige gange understregede, at exit-prognoserne er behæftede med stor usikkerhed, så er der her ramt for meget ved siden af,” står der på Dr.dk.

Epinion bakker op om at beklage spådommen:

”Det ramte mere uden for skiven, end vi bryder os om. Vi har ikke været gode nok til at forudse, hvordan vælgerne afgav deres stemmer i de sidste timer, inden valgstederne lukkede, og hvor rigtig mange strømmede til,” siger partner i Epinion Mogens Storgaard Jakobsen til Dr.dk.

DR’s exit prognoser var ellers ment som en udvidelse af de mere kendte exit polls, hvor man spørger borgere, der lige er kommet ud af stemmeboksen, om hvad de har stemt.

”Når man laver en exitprognose spørger man således både folk, der endnu ikke har stemt, og folk, der har afgivet deres stemme,” forklarer DR’s analyseredaktør Kenneth Thue Nielsen til DR.dk.

Politikerne overser Google

Radikalt kampagnebudget til print: 0 kr.

Kaare R. Skou tolker valg på 24syv

Aktivister anholdt til TV 2-regioners valgdebat 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs