MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny chefredaktør på Politiken, politisk nederlag til skatteministeren og en ”forældet” sag om ulovlig statsstøtte. Nyhederne har været mange i denne uge. Få et overblik over de vigtigste i MediaWatchs overflyvning.

Foto: Jonathan Damslund

Endnu en uge går på hæld. Få overblikket over, hvad der er sket i mediebranchen.

En af ugens større nyheder var, at Viaplay Group også satte stop for udviklingen af dansk tv-fiktion. Udmeldingen kom efter, at først TV 2 og siden Netflix slog sig i tøjret og meldte ud, at en toårig aftale om rettighedsbetaling til danske tv- og filmarbejdere, som rettighedsorganisationen Create Denmark og Producentforeningen indgik i slutningen af 2021, gør det for dyrt at producere tv-serier og film i Danmark.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs