MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Farvel fra Erik Bjerager, 24syv håber at fortsætte efter 2024, og koncernloft for mediestøtte i ny politisk aftale møder kritik. Nyhederne har spændt bredt i denne uge. Få et overblik over de vigtigste i MediaWatchs overflyvning.

Foto: Kristeligt Dagblad

En god, lang pinseweekend står for døren. Det betyder også, der er endnu bedre tid til at læne sig tilbage og bruge de næste par minutter på at få et overblik over de største nyheder i mediebranchen i den forgangne uge.

Ugen markerede skiftet fra maj til juni og dermed også det officielle skifte i direktør- og chefredaktørstolen på Kristeligt Dagblad, hvor Erik Bjerager efter 28 år er trådt tilbage og har overdraget tøjlerne til et nyt ledelseshold. I anledning af hans fratrædelse mødte MediaWatch ham en formiddag i maj for at tale om mediebranchens udvikling set fra Vimmelskaftets hjørnekontor gennem godt tre årtier. Og Erik Bjeragers tanker om at sige farvel til en avis, han selv har været med til at bygge op.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs