MediaWatch

Daily Mails moderselskab køber videnskabsmedie for 600 mio. kr.

Mediekonglomeratet DMGT køber videnskabsmagasinet New Scientist, der ventes at tjene 60 mio. kr. i 2021.

Magasinet New Scientist skriver om nyheder inden for videnskab og teknologi. | Foto: Leon Kuegeler/Reuters/Ritzau Scanpix

Daily Mail and General Trust (DMGT), mediekoncernen, der bl.a. udgiver den britiske tabloidavis Daily Mail, køber det ugentlige videnskabsmagasin New Scientist for 70 mio. pund svarende til godt 600 mio. kr. skriver The Guardian.

Det britiske videnskabsblad, der har et ugentligt oplag på omkring 120.000, forventer en omsætning svarende til 172 mio. kr. og et overskud på 60 mio. kr. i 2021.

"Vi ser meget frem til at støtte magasinets spændende planer om at vokse som go-to-udgivelsen for alle med interesse for den videnskabelige verden," siger Jonathan Harmsworth, bestyrelsesformand i DMGT, ifølge The Guardian.

New Scientist er udkommet i 65 år i Storbritannien, USA og Australien. En hollandsk version af bladet med uafhængig redaktion blev lanceret i 2015.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs