MediaWatch

Daily Mails moderselskab køber videnskabsmedie for 600 mio. kr.

Mediekonglomeratet DMGT køber videnskabsmagasinet New Scientist, der ventes at tjene 60 mio. kr. i 2021.

Magasinet New Scientist skriver om nyheder inden for videnskab og teknologi. | Foto: Leon Kuegeler/Reuters/Ritzau Scanpix

Daily Mail and General Trust (DMGT), mediekoncernen, der bl.a. udgiver den britiske tabloidavis Daily Mail, køber det ugentlige videnskabsmagasin New Scientist for 70 mio. pund svarende til godt 600 mio. kr. skriver The Guardian.

Det britiske videnskabsblad, der har et ugentligt oplag på omkring 120.000, forventer en omsætning svarende til 172 mio. kr. og et overskud på 60 mio. kr. i 2021.

"Vi ser meget frem til at støtte magasinets spændende planer om at vokse som go-to-udgivelsen for alle med interesse for den videnskabelige verden," siger Jonathan Harmsworth, bestyrelsesformand i DMGT, ifølge The Guardian.

New Scientist er udkommet i 65 år i Storbritannien, USA og Australien. En hollandsk version af bladet med uafhængig redaktion blev lanceret i 2015.

Mere fra MediaWatch

Storaktionær retter kritik mod Gyldendal

Under forlagshusets generalforsamling tirsdag brugte Akademikerpension lejligheden til at kritisere Gyldendal for manglende transparens omkring forretningsstrategien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs