MediaWatch

Konkursramte Arnold Busck får seks mio. kr. i lønkompensation

Boghandlerkæden Arnold Busck får del i statens coronastøtte på trods af nylig konkurs. Pengene fordeles til kreditorer, siger kurator.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Knap en måned efter, Arnold Busck indgav sin konkursbegæring, har boghandlerkæden fået godkendt en lønkompensation på 5.993.110 kr. af staten. Det viser en opgørelse over tildelte støttekroner ifølge Børsen.

Udbetalingen af støttekroner trods konkursen skyldes, at staten ikke kræver, at modtager er et selskab i normal drift. Ifølge kurator i konkursboet efter Arnold Busck er det til gavn for kreditorerne, at konkursboet får del i lønkompensationen.

"De her penge har man jo lagt ud til lønninger i forventning om at få en godtgørelse, og kreditorerne, der dermed er gået glip af pengene, har jo så en interesse i, at de kommer ind i boet og bliver fordelt," siger kurator Peter W.R. Krarup til Børsen.

Tidligere på ugen meddelte JP/Politikens Hus, at selskabet overtager Arnold Busck-navnet og kædens butik på Købmagergade i København.

Samtidig lød det fra den konkurrende boghandlerkæde Bog & Idé, at den overtager 14 af Arnold Buscks 29 butikker.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs