MediaWatch

Konkursramte Arnold Busck får seks mio. kr. i lønkompensation

Boghandlerkæden Arnold Busck får del i statens coronastøtte på trods af nylig konkurs. Pengene fordeles til kreditorer, siger kurator.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Knap en måned efter, Arnold Busck indgav sin konkursbegæring, har boghandlerkæden fået godkendt en lønkompensation på 5.993.110 kr. af staten. Det viser en opgørelse over tildelte støttekroner ifølge Børsen.

Udbetalingen af støttekroner trods konkursen skyldes, at staten ikke kræver, at modtager er et selskab i normal drift. Ifølge kurator i konkursboet efter Arnold Busck er det til gavn for kreditorerne, at konkursboet får del i lønkompensationen.

"De her penge har man jo lagt ud til lønninger i forventning om at få en godtgørelse, og kreditorerne, der dermed er gået glip af pengene, har jo så en interesse i, at de kommer ind i boet og bliver fordelt," siger kurator Peter W.R. Krarup til Børsen.

Tidligere på ugen meddelte JP/Politikens Hus, at selskabet overtager Arnold Busck-navnet og kædens butik på Købmagergade i København.

Samtidig lød det fra den konkurrende boghandlerkæde Bog & Idé, at den overtager 14 af Arnold Buscks 29 butikker.

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs