JP/Politikens Hus overtager boghandel og navn fra Arnold Busck

En enkelt butik i Arnold Busck-kæden bliver drevet videre af JP/Politikens Hus, der samtidig sikrer sig retten til at bruge den konkursramte bogkædes navn.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Brandet Arnold Busck og den konkursramte bogkædes butik i Købmagergade i København er blevet overtaget af JP/Politikens Hus, oplyser selskabet i en meddelelse.

Arnold Busck indgav konkursbegæring i april. 14 af kædens 29 butikker bliver overtaget af konkurrenten Bog & Idé, mens den ene butik i København altså overtages af JP/Politikens Hus.

Brandet Arnold Busck og webshoppen arnoldbusck.dk overtages ligeledes af medieselskabet, som slår webshoppen sammen med Saxo.com, som JP/Politikens Hus i forvejen ejer.

"Siden den triste nyhed om Arnold Busck-kædens konkurs, har der været en frygt for, at der ikke længere ville blive solgt bøger i den ikoniske hjørnebutik på Købmagergade, som siden etableringen har været et kraftcenter i det københavnske bogmiljø, et sted for forfattere og læsere, dedikerede boghandlere og forlagsfolk. Derfor er vi stolte over og glade for, at vi nu kan være med til at sikre, at der fortsat vil være salg af bøger og dedikerede medarbejdere med fokus på alle landets forfattere i "boghuset" på Købmagergade," udtaler Lene Juul, direktør for JP/Politikens Forlag, i meddelelse.

JP/Politikens Hus står med overtagelsen af Arnold Busck-butikken bag tre boghandlere. Det gælder ud over den nyerhvervede butik Politikens Boghal, som ligger på Rådhuspladsen i København, og Boghandleren, som er placeret på Østerbro i København.

Disclaimer: MediaWatch er en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, men har redaktionel frihed til at dække JP/Politikens Hus som alle andre medievirksomheder. Medarbejderne på MediaWatch sidder på egen adresse og deltager ikke i orienterende medarbejdermøder i JP/Politikens Hus.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også