MediaWatch

Politikere er klar til at kigge på digital nulmoms

Danske politikere melder sig parate til at se på nulmoms for digitale medier, når EU senere på året ventes at præsentere nyt lovforslag på området.

Foto: Cecile Smetana/Polfoto/Arkiv

EU-Kommissionen ventes sidst på året at præsentere et nyt forslag, der åbner op for nulmoms på digitale udgivelser. Når det sker, er danske mediepolitikere klar til at se nærmere på at ligestille digitale medier med deres printkonkurrenter på momsområdet.

Det skriver Børsen.

"Vi har det ønske, at man skal lave vilkårene for medierne platformsneutrale. Vi deler holdningen om, at der ikke skal være forskel på, om man har et digitalt medie eller et printmedie, i forhold til hvad de skal betale moms," siger Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen til Børsen.

Han understreger over for avisen, at partiet endnu ikke har taget endelig stilling til, hvordan det vil forholde til det kommende forslag fra EU-Komissionen.

Venstres medieordfører Britt Bager har tidligere fastslået over for MediaWatch, at regeringspartiet er klar til en omlægning af mediestøtten, så digitale medier fritages for moms. Det samlede beløb for mediestøtten skal dog være uændret, hvis det står til Britt Bager.

Hos Dansk Folkeparti er man også klar til at kigge på en omlægning af støtte, så længe de regionale medier ikke bliver stillet dårligere. Medieordfører for Liberal Alliance, Mette Bock, kalder i Børsen EU-Kommisionens kommende forlag for "en interessant udvikling".

EU klar til at fjerne moms på ebøger og netaviser

Børsen i leder: Næste år søger vi om ekstra støtte 

Dagblade: Digital nulmoms kan ikke afløse mediestøtten 

Mylenberg: Digitale medier bør fritages for moms 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs