MediaWatch

Estimat: Online marked overhaler tv i USA næste år

Konsulenthus vurderer, at tv vil miste sin førsteplads som største annonceplatform på det amerikanske marked inden for overskuelig fremtid.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

I 2017 vil der blive brugt flere penge på online-annoncering end på tv-annoncering i USA. Det forudser konsulentvirksomheden Pwc, skriver Financial Times.

PwC estimerer, at der vil blive brug 75,3 mia. dollar (492,2 mia. kr.) på annoncering online. Det er især en stigning inden for videoer på mobilen, der vil trække op.

Dermed vil online overhale tv, hvis Pwc's estimater viser sig at holde vand. Tv-annonceringen vil lande på 70,4 mia. dollar og dermed sætte sin førsteplads som den største annonceplatform over styr.

"Vi er midt i et skift fra at se tv på et fastsat tidspunkt til streaming af videoer digitalt. Folk samler sig stadig i sofaen for at se store oplevelser, men der er et skift i, hvilken enhed de ser på," siger Russ Sapienza fra PwC til Financial Times.

PwC forudser videre, at mobil-annoncering vil udgøre halvdelen af al digital annoncering i 2020.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs