MediaWatch

BBC indfører kvoter for køn og minoriteter

Flere kvinder og minoriteter skal befolke BBC's stab i 2020 ved hjælp af kvoter. I DR tror mediedirektør ikke på at gå samme vej. 

Foto: Thorkild Amdi/Polfoto/Arkiv

BBC indfører kvoter for at blive lige så broget at se og høre på som samfundet uden for murene, skriver Politiken fredag.

I 2020 skal halvdelen af BBC's medarbejderne på tv og i radioen og i det hele taget være kvinder og halvdelen mænd. Derudover skal 15 pct. afspejle etniske minoritetsgrupper, 8 pct. seksuelle minoriteter som homoseksuelle eller transkønnede og andre 8 pct. handikappede.

I DR afviser mediedirektør Gitte Rabøl umiddelbart at gribe til samme metoder for at gøre op med en medarbejdersammensætning, der ikke afspejler befolkningssammensætningen generelt. Men emnet er på agendaen, siger hun.

"Vi diskuterer lige nu i DR, hvordan vi griber det her bedst an. Det er noget, vi løbende gør, og som står rigtig højt på min agenda," siger Gitte Rabøl til Politiken.

"Jeg tor ikke, det er sandsynligt, at vi indfører kvoter i DR, men vi taler konkret om, hvilke redskaber vi kan tage i brug."

På Politiken, der har formuleret en målsætning om at øge antallet af kvindelige kilder i spalterne, afviser konstitueret ansv. chefredaktør Anne-Mette Svane også at gribe til kvoter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs