Twitter sætter prop i samarbejde med efterretningstjenester

Twitter har afskåret amerikanske efterretningstjenester fra at bruge det sociale medies analyseredskaber til overvågning. Det skriver the Wall Street Journal.
Foto: PR/Twitter
Foto: PR/Twitter
/ritzau/FINANS

Ifølge Twitter sorterer selskabets partner Dataminr offentlige tweets med det formål at sælge informationer til nyhedsredaktioner og organisationer. Men Dataminr har aldrig fået tilladelse til at sælge dataene til efterretningstjenester til overvågningsformål.

Ifølge the Wall Street Journal har Dataminr imidlertid videregivet informationer til overvågningsbrug i to år.

Ifølge Wall Street Journal fik amerikanske efterretningstjenester adgang til Dataminrs service, efter at efterretningstjenesternes investeringsfirma In-Q-Tel købte sig ind i selskabet. Men oven på at et pilotprogram anført af In-Q-Tel var blevet afsluttet, gav Twitter Dataminr besked om, at man ikke længere ønskede at fortsætte samarbejdet med sikkerhedstjenesterne.

"Dataminr benytter offentlige tweets til at sælge nyhedshistorier til nyhedsmedier og organisationer såsom verdenssundhedsorganisationen WHO til formål, der ikke omfatter overvågning. Vi har aldrig givet Dataminr eller nogen tredjepart tilladelse til at sælge data til regeringer eller efterretningstjenester til overvågningsbrug. Det er en politik, vi har haft længe i Twitter - ikke en ny udvikling," oplyser Twitter.

Det er ikke første gang, at amerikanske it-koncerner og amerikanske myndigheder er uenig i, hvor meget information selskaberne skal dele med landets sikkerhedsorganisationer. Tidligere på året stødte Apple og det amerikanske justitsministerium eksempelvis hovederne sammen i en disputs, om hvorvidt Apple skulle hjælpe ministeriet med at låse en iPhone, der havde tilhørt en formodet terrorist, op.

I det amerikanske formarked falder Twitter-aktien med 0,2 pct. til 14,37 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter