MediaWatch

Facebook tredoblede overskud og aktien fløj i vejret

Der er fremgang på både omsætning og antallet af brugere hos Facebook, og aktien stiger.

Foto: PR/Facebook

Facebook tredoblede sit overskud til 1,5 mia. dollar i første kvartal.

Det fremgik af koncernens regnskab, der blev offentliggjort efter amerikansk børstid onsdag.

Samtidig fortsætter antallet af brugere på det sociale medie med at stige. Antallet af aktive månedlige brugere steg til 1,65 mia., mens daglige brugere af Facebook steg med 16 pct. til 1,09 mia. Mange af de daglige brugere logger på Facebook fra deres mobil.

Den samlede omsætning steg til 5,38 mia. dollar i første kvartal. I første kvartal sidste år var den samlede omsætning på 3,54 mia. dollar, hvilket svarer til en stigning på 56,8 pct.

"Vi har haft en god start på året," udtaler Facebooks medstifter og administrerende direktør, Mark Zuckerberg, i forbindelse med regnskabet.

Det ses i den pæne omsætning, at det er lykkedes selskabet at tiltrække nye annoncører, mens de eksisterende annoncører har bidraget positivt til Facebooks stigende reklameindtægter, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig bliver Facebook stadig mere populær at bruge på mobiltelefonen, og det er netop annoncer på smartphones og tablets, som forventes at udgøre størstedelen af de digitale annonceindtægter i år.

Facebook-aktien steg 9,1 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs