MediaWatch

Det nye Zetland gør status efter første måned

Zetland har offentliggjort medlemstal for sin første måned som digitalt medie. Samtidig udvider Zetland staben af skribenter.

Foto: PR/Zetland

"Vi har fået en eminent start."

Sådan skriver Jakob Moll, adm. direktør for Zetland, i en åben statusopgørelse om mediets første måned som digital avis.

Opgørelsen viser, at mediet den 13. april kunne tælle til 2812 medlemmer. Det er en markant stigning fra 689 medlemmer for en måned siden. Dog er der det forbehold i statistikken, at omkring 1000 personer endnu ikke har givet kreditkortoplysninger til det nye medie, lyder det.

Jakob Moll fremhæver også, at flere end 35.000 personer indtil videre har læst en analytisk artikel om digteren Yahya Hassan, siden den blev skrevet for knap fire uger siden og efterfølgende er gået viralt.

Ikke desto mindre er det flere end de 1200 medlemmer, som mediet i sin forretningsplan havde regnet med ved udgangen af april.

Ansætter tre nye

Derudover viser opgørelsen, at læserne samlet har brugt mere end 24 måneder på at læse Zetlands artikler, mens der 4096 gange er blevet klikket "del" på en artikel for at sende indholdet i cirkulation via de sociale medier.

Jakob Moll skriver desuden, at Zetland ansætter tre nye skribenter til at "videreudvikle Zetland i nye retninger". Der er blandt andet tale om, at mediet snart er klar med sin første podcast til de radiointeresserede medlemmer. Zetland præsenterede i februar det hold af skribenter, der skulle levere indholdet til mediet. Dengang var 12 skribenter med ombord.

Ved udgangen af 2016 regner Zetland med at have fordoblet det nuværende antal medlemmer.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs