MediaWatch

Erhvervsmand vil give journalister bedømmelser

Iværksætter og erhvervsmand vil lave en hjemmeside, hvor kilder kan give en anmeldelse af journalister.

Lars Tvede | Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto/Arkiv

Erhvervsmanden Lars Tvede planlægger at lancere en tjeneste, hvor kilder kan anmelde journalister. Det skriver Journalisten.

Han siger til Journalisten, at han for nogen tid siden havde en dårlig oplevelse med en journalist, og det har ansporet ham til at få ideen med en slags Trustpilot for journalister.

"Det fik mig til at tænke, at der bør være en form for kontrol med den slags. Tanken bag ratingsystemet er, at den person, der er blevet interviewet, både har en speciel indsigt i forløbet omkring interviewet og i historien, det drejer sig om. Så de står i en unik position til at vurdere, hvordan processen var," siger Lars Tvede til Journalisten.

Den nye hjemmeside er ikke lanceret endnu, men en prototype er klar, som skal testes af en række brugere.

Formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, mener ikke, Lars Tvedes forslag er en god ide og siger, at det for ham lyder som "en offentlig gabestok".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs