MediaWatch

Erhvervsmand vil give journalister bedømmelser

Iværksætter og erhvervsmand vil lave en hjemmeside, hvor kilder kan give en anmeldelse af journalister.

Lars Tvede | Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto/Arkiv

Erhvervsmanden Lars Tvede planlægger at lancere en tjeneste, hvor kilder kan anmelde journalister. Det skriver Journalisten.

Han siger til Journalisten, at han for nogen tid siden havde en dårlig oplevelse med en journalist, og det har ansporet ham til at få ideen med en slags Trustpilot for journalister.

"Det fik mig til at tænke, at der bør være en form for kontrol med den slags. Tanken bag ratingsystemet er, at den person, der er blevet interviewet, både har en speciel indsigt i forløbet omkring interviewet og i historien, det drejer sig om. Så de står i en unik position til at vurdere, hvordan processen var," siger Lars Tvede til Journalisten.

Den nye hjemmeside er ikke lanceret endnu, men en prototype er klar, som skal testes af en række brugere.

Formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, mener ikke, Lars Tvedes forslag er en god ide og siger, at det for ham lyder som "en offentlig gabestok".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs