MediaWatch

DJ kritiserer udsigt til Eldrup som næstformand for Nykredit

Der lurer en mulig interessekonflikt, hvis Merete Eldrup som ventet bliver næstformand for Nykredit, mener Lars Werge.

TV 2's adm. direktør, Merete Eldrup, står til at skifte posten som menigt bestyrelsesmedlem ud med en post som næstformand i Nykredit-koncernen, som er på vej mod en børsnotering. Men det møder kritik fra Journalistforbundets formand, Lars Werge, skriver Berlingske Business.

"Det kræver, at hun er meget opmærksom på de udfordringer, det kan give. Hun har siddet i bestyrelsen for Nykredit i et stykke tid, og hun har også andre bestyrelsesposter i Rambøll og Gyldendal, så hun er i forvejen ude i "virkeligheden". Men det er klart, at når man pludselig bliver næstformand i en bestyrelse, begynder det at se lidt mærkeligt ud," siger Lars Werge til Berlingske Business.

Merete Eldrup afviser en mulig interessekonflikt og henviser til, at hun har siddet i Nykredits bestyrelse i seks år. Hun siger, at hun ikke blander sig i den daglige nyhedsdækning.

Egmonts topchef Steffen Kragh foreslås som bestyrelsesformand for Nykredit.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs