MediaWatch

DJ kritiserer udsigt til Eldrup som næstformand for Nykredit

Der lurer en mulig interessekonflikt, hvis Merete Eldrup som ventet bliver næstformand for Nykredit, mener Lars Werge.

TV 2's adm. direktør, Merete Eldrup, står til at skifte posten som menigt bestyrelsesmedlem ud med en post som næstformand i Nykredit-koncernen, som er på vej mod en børsnotering. Men det møder kritik fra Journalistforbundets formand, Lars Werge, skriver Berlingske Business.

"Det kræver, at hun er meget opmærksom på de udfordringer, det kan give. Hun har siddet i bestyrelsen for Nykredit i et stykke tid, og hun har også andre bestyrelsesposter i Rambøll og Gyldendal, så hun er i forvejen ude i "virkeligheden". Men det er klart, at når man pludselig bliver næstformand i en bestyrelse, begynder det at se lidt mærkeligt ud," siger Lars Werge til Berlingske Business.

Merete Eldrup afviser en mulig interessekonflikt og henviser til, at hun har siddet i Nykredits bestyrelse i seks år. Hun siger, at hun ikke blander sig i den daglige nyhedsdækning.

Egmonts topchef Steffen Kragh foreslås som bestyrelsesformand for Nykredit.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere