MediaWatch

Journalistforbundet vil skifte kapitalforvaltere

Journalisternes fagforbund vil stoppe samarbejdet med bl.a. Danske Capital for at sikre fokus på etikken i kapitalforvaltningen.

Thomas Nielsen/Polfoto
Foto: Thomas Nielsen/Polfoto

Der er lagt op til en udskiftning blandt Dansk Journalistforbunds (DJ) samarbejdspartnere, skriver fagbladet Journalisten.

Hidtil har Danske Capital og Nordea Invest stået for at investere de midler, forbundet bl.a. ligger inde med i strejkekassen og i egenkapital. Fremover ønsker DJ's ledelse at lægge opgaven i hænderne på Sparinvest og Gudme Raaschou. Det sker for at sætte fokus på etikken i de investeringer, forbundets penge indgår i.

”De to valgte kapitalforvaltere adskiller sig ved at have en klarere etisk profil. Det er vores indtryk, at både Gudme Raaschou og SparInvest har stor erfaring med at sikre etiske investeringer for deres kunder. Danske Capital og Nordea arbejder også med etiske investeringer, men de er ikke nået så langt på området endnu,” skriver formand Lars Werge og direktør Linda Garlov i deres indstilling til DJ's hovedbestyrelse.

Forslaget kommer i forlængelse af, at Journalisten sidste år berettede om, hvordan dele af DJ's midler blev investeret i hedgefonde med adresse på Guernsey, der af flere fagfolk er kendt som et skattely.

Journalistforbund har sat millioner i hedgefonde i skattely

Forsiden lige nu

Ekstra Bladet løfter sløret for Facebook-trafik

"Vi er dér, hvor vi som medier bør se os selv i øjnene og melde ud, hvor afhængige vi er af Facebook," siger digital direktør hos Ekstra Bladet, der nu fremlægger tal for trafikken via Facebook.

Finansdirektør stopper i Berlingske Media

Berlingske Medias finansdirektør stopper og erstattes af mediehusets økonomidirektør. Anders Krab-Johansen kalder udskiftningen på topposten en "ledelsesmæssig beslutning".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere