MediaWatch

Journalistforbundet vil skifte kapitalforvaltere

Journalisternes fagforbund vil stoppe samarbejdet med bl.a. Danske Capital for at sikre fokus på etikken i kapitalforvaltningen.  

Foto: Thomas Nielsen/Polfoto

Der er lagt op til en udskiftning blandt Dansk Journalistforbunds (DJ) samarbejdspartnere, skriver fagbladet Journalisten.

Hidtil har Danske Capital og Nordea Invest stået for at investere de midler, forbundet bl.a. ligger inde med i strejkekassen og i egenkapital. Fremover ønsker DJ's ledelse at lægge opgaven i hænderne på Sparinvest og Gudme Raaschou. Det sker for at sætte fokus på etikken i de investeringer, forbundets penge indgår i.

”De to valgte kapitalforvaltere adskiller sig ved at have en klarere etisk profil. Det er vores indtryk, at både Gudme Raaschou og SparInvest har stor erfaring med at sikre etiske investeringer for deres kunder. Danske Capital og Nordea arbejder også med etiske investeringer, men de er ikke nået så langt på området endnu,” skriver formand Lars Werge og direktør Linda Garlov i deres indstilling til DJ's hovedbestyrelse.

Forslaget kommer i forlængelse af, at Journalisten sidste år berettede om, hvordan dele af DJ's midler blev investeret i hedgefonde med adresse på Guernsey, der af flere fagfolk er kendt som et skattely.

Journalistforbund har sat millioner i hedgefonde i skattely

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs