MediaWatch

Journalistforbundet vil skifte kapitalforvaltere

Journalisternes fagforbund vil stoppe samarbejdet med bl.a. Danske Capital for at sikre fokus på etikken i kapitalforvaltningen.  

Foto: Thomas Nielsen/Polfoto

Der er lagt op til en udskiftning blandt Dansk Journalistforbunds (DJ) samarbejdspartnere, skriver fagbladet Journalisten.

Hidtil har Danske Capital og Nordea Invest stået for at investere de midler, forbundet bl.a. ligger inde med i strejkekassen og i egenkapital. Fremover ønsker DJ's ledelse at lægge opgaven i hænderne på Sparinvest og Gudme Raaschou. Det sker for at sætte fokus på etikken i de investeringer, forbundets penge indgår i.

”De to valgte kapitalforvaltere adskiller sig ved at have en klarere etisk profil. Det er vores indtryk, at både Gudme Raaschou og SparInvest har stor erfaring med at sikre etiske investeringer for deres kunder. Danske Capital og Nordea arbejder også med etiske investeringer, men de er ikke nået så langt på området endnu,” skriver formand Lars Werge og direktør Linda Garlov i deres indstilling til DJ's hovedbestyrelse.

Forslaget kommer i forlængelse af, at Journalisten sidste år berettede om, hvordan dele af DJ's midler blev investeret i hedgefonde med adresse på Guernsey, der af flere fagfolk er kendt som et skattely.

Journalistforbund har sat millioner i hedgefonde i skattely

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs