MediaWatch

TDC nedskriver bettingselskab med 146 millioner

Tele- og mediekoncernens to år gamle investering i bettingselskabet Bet25 har indtil videre kostet dyrt.

Foto: PR, TDC

To år efter TDC gik offensivt ind på spillemarkedet og købte 51 pct. af det nystartede bettingfirma Bet25, har koncernen nedskrevet investeringen med 146 mio. kr., skriver Finans.

”Nedskrivningen tyder på, at alt langt fra går efter planen,” siger Morten Imsgaard, der er senioranalytiker med fokus på telebranchen i Sydbank.

TDC købte iværksætterselskabet i 2014 under daværende adm. direktør Carsten Dilling for at få foden inden for på spillemarkedet, der blev liberaliseret i 2012.

Bettingmarkedet er siden vokset og udgjorde en omsætning på 3,4 mia. sidste år. Heraf kom de 2 mia. kr. alene fra sportsbetting, skriver Finans. Væksten i markedet har dog ikke fået pengene til at strømme til TDC's og Bet25’s kasse. I 2014 gav bettingselskabet et underskud på 10,5 mio. kr. og måtte have ny kapital om bord fra ejerne.

Trods udviklingen afviser TDC, at investeringen skulle have skuffet.

”Det går som planlagt,” siger Jens Aaløse, koncerndirektør i TDC, der mener, at det er for tidligt at bedømme, om TDC købte for dyrt, da koncernen blev hovedaktionær i Bet25.

TDC forventer, at udviklingen for Bet25 vender i år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs