MediaWatch

Yahoo falder efter nyhed om udvidet direktion

To nye direktører i internetselskabet skal hjælpe topchef Catherine J. Friedman med at få selskabet på rette kurs.

Foto: Julie Jacobson/Polfoto/AP/Arkiv

I en tid, hvor Yahoo kæmper med at få gennemført en turnaround, har internetselskabet udvidet sin direktion med to personer, så der nu sidder i alt ni direktører i ledelsen.

De to nye direktører er Catherine J. Friedman, der har en baggrund hos Morgan Stanley, og Eric K. Brandt, som tidligere har arbejdet hos Broadcom Corporation.

De kommer begge til at arbejde sammen med Marissa Mayer, administrerende direktør for Yahoo, der har haft vanskeligt ved at øge omsætningen og derfor tidligere er blevet kritiseret af aktivistiske aktionærer i koncernen.

På grund af situationen skal Yahoo være interesseret i at udskille sin andel af Alibaba, da det ifølge det amerikanske selskab er altafgørende for at maksimere værdien for selskabets aktionærer.

Til det har Yahoo tidligere hyret investeringsbankerne Goldman Sachs, JPMorgan og PJT Partners til at medvirke i processen og sidde i den uafhængige komité, som selskabet nedsætter for at undersøge mulighederne. Selskabet har også udpeget Cravath, Swaine & Moore LLP som juridisk rådgiver.

Torsdagens nyhed om de to nye ansigter i direktionen ser ikke ud til at være blevet taget godt imod i markedet, idet Yahoo falder 3,6 pct. i torsdagens amerikanske handel.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs