MediaWatch

Yahoo lancerer nyhedsside om esport

MTG og andre medievirksomheder med interesse i esports-markedet får følgeskab af Yahoo, der snart lancerer nyhedsside om sporten.

Yahoos topchef Marissa Mayer. | Foto: Julie Jacobson/Polfoto/AP/Arkiv

Amerikanske Yahoo går efter en bid af det voksende esports-marked og lancerer derfor en nyhedsside om esport. Det skriver Variety.

Yahoo Esports er navnet på det nye initiativ fra Yahoo, der både vil dække nyheder fra esports-verdenen i tekst og video.

"Vi ønsker at være den førende destination for fans og fællesskaber inden for esport. Jeg gør mig ingen forestillinger om, at vi vil blive det lige efter lanceringen. Det er afgørende at forstå, hvad fans ønsker for hver af disse spil," siger Bob Condor, direktør for Yahoo Sports Media.

Med initiativet føler Yahoo i hælene på andre internationale medievirksomheder såsom ESPN, som forsøger at blive en aktør på esports-markedet, som i 2015 havde et globalt publikum på over 226 mio.

I Norden har MTG investeret kraftigt i esport-markedet med købet af 74 pct. af esport-selskabet Turtle Entertainment for 580 mio. kr. og alle aktierne i Dreamhack, der bl.a. arrangerer esport-turneringer- og festivaler.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs