MediaWatch

Youtube hopper med på nyt videoformat

Videotjenesten vil i løbet af 2016 understøtte et nyt format, der giver bedre billeder. Youtube følger dermed trop efter Netflix og Amazon.

Uncredited/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Uncredited/AP/Polfoto/Arkiv

Klarere billeder og flottere farver skulle blive konsekvensen af det nye videoformat ved navn HDR. Det kan Youtube-brugere se frem til at nyde i løbet af det kommende år. Det skriver Politiken.

På den netop overståede forbrugerelektronikmesse CES i Las Vegas meldte videotjenesten ud, at den i 2016 vil begynde at understøtte det nye format. Dermed følger Youtube i hælene på Netflix og Amazon, som allerede har meldt ud, at de vil lancere HDR-formatet.

Teknologien fungerer ved, at flere billeder, der er optaget ved forskellige lyseksponeringer, bliver lagt sammen til ét. Det skulle resultere i et mere nuanceret og tydeligere billede.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere