MediaWatch

MTG køber amerikansk esport-selskab

Tv-koncernen har på ny shoppet på esport-markedet med opkøb af amerikansk selskab.

Foto: Matthias Rietschel/Polfoto/AP/Arkiv

Allerede i midten af oktober var der forlydender om, at den skandinaviske tv-koncern MTG var på vej med et opkøb af det amerikanske selskab ESEA.

Nu er handlen en realitet. Købet sker gennem selskabet Electronic Sports League, som tv-koncernen ejer 74 pct. af, skriver Breakit. Prisen oplyses ikke, men under forhandlingerne har Breakit tidligere rapporteret om en pris på omkring 100 mio. sek.

ESEA's forretning er baseret på en platform med fokus på det populære spil Counter Strike. Her betaler spillere en månedlig ydelse til ESEA for at få adgang til et antal premiumtjenester, eksempelvis dybdegående statistik. ESEA er især stærke på det amerikanske hjemmemarked, hvilket MTG ser som en fordel, fordi det komplementerer Turtle Entertainment, som står stærkt i Europa og Sydamerika.

MTG har de seneste måneder intensiveret sin indsats i esport. I sidste uge offentliggjorde tv-koncernen, at den har investoeret 50.000 dollar svarende til 350.000 kr. i nyhedsappen Instant Esports. Dertil kommer sommerens køb af 74 pct. af esportsselskabet Turtle Entertainment for 580 mio. kr. samt opkøbet af Dreamhack, som står bag esportsfestivaler i Sverige, for omkring 200 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs