MediaWatch

Ereolens vækst bremset efter frafald

Væksten bliver markant lavere i 2016 end i 2015, efter flere forlag har sagt farvel til Ereolen, siger bestyrelsesmedlem.

MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV
Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV

Ereolen forventer en "kraftig dæmper" på væksten i 2016, efter at en stribe forlag som Gyldendal, People’s Press, Politikens Forlag, Gad og Modtryk har valgt at trække sig fra samarbejdet, skriver Jyllands-Posten.

Med forlagenes afsked har de taget 900 af 5000 lydbøger og 3800 e-bøger ud af ca. 12.500 med sig.

"Det var meget populære titler, som forlagene tilbød. Derfor udgjorde de også en større andel end det samlede antal udlån end 30 pct. Hvor stor ved jeg dog ikke. Men selvfølgelig lægger det en kraftig dæmper på vores forventninger til vækst i 2016," siger medlem af bestyrelsen for Ereolen Jakob Heide Petersen, der er chef er Københavns Hovedbibliotek, til Jyllands-Posten.

Ereolen forventer en vækst i 2016 på 10 pct. i antal udlån i forhold til 2015. Samme vækst lød på hele 100 pct. i 2015 i forhold til 2014.

Forsiden lige nu

Weekendavisen skal have ny formand

De seneste ledelsesskift i Berlingske Media giver også udskiftninger i flere af koncernens selskabers bestyrelser, herunder Weekendavisens.

Nye Borgerlige på vej med eget medie

I rækken af politiske partier, der selv laver medieproduktioner, barsler Nye Borgerlige med et digitalt medietiltag, der skal i luften inden næste valg.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere