MediaWatch

Ereolens vækst bremset efter frafald

Væksten bliver markant lavere i 2016 end i 2015, efter flere forlag har sagt farvel til Ereolen, siger bestyrelsesmedlem.

Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV

Ereolen forventer en "kraftig dæmper" på væksten i 2016, efter at en stribe forlag som Gyldendal, People’s Press, Politikens Forlag, Gad og Modtryk har valgt at trække sig fra samarbejdet, skriver Jyllands-Posten.

Med forlagenes afsked har de taget 900 af 5000 lydbøger og 3800 e-bøger ud af ca. 12.500 med sig.

"Det var meget populære titler, som forlagene tilbød. Derfor udgjorde de også en større andel end det samlede antal udlån end 30 pct. Hvor stor ved jeg dog ikke. Men selvfølgelig lægger det en kraftig dæmper på vores forventninger til vækst i 2016," siger medlem af bestyrelsen for Ereolen Jakob Heide Petersen, der er chef er Københavns Hovedbibliotek, til Jyllands-Posten.

Ereolen forventer en vækst i 2016 på 10 pct. i antal udlån i forhold til 2015. Samme vækst lød på hele 100 pct. i 2015 i forhold til 2014.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs