MediaWatch

Flere forlag forlader Ereolen

Yderligere tre forlag, heraf to beslægtede, siger farvel til Ereolen og følger dermed i hælene på Gyldendal og Politikens forlag.

Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV

Forlaget Modtryk forlader e-bog- og lydbogs-portalen Ereolen, og det samme gør Modtryks søsterforlag Alvilda. Det skriver Politiken. Finans skriver, at også People's Press forlader Ereolen.

Direktør for Modtryk, Ilse Nørr, forklarer til Politiken, at der er kommercielle grunde til, at forlaget trækker sig fra Ereolen.

"Det er uholdbart og i længden ødelæggende for et kommercielt salg af e-bøger og lydbøger, at de ligger til gratis udlån på Ereolen. Vi har da også kunnet se, at vores salg af de digitale bøger er gået tilbage, efter at vi gik på Ereolen i slutningen af januar i år," skriver Ilse Nørr i en mail til Politiken.

Modtryk udgiver bøger af bl.a. Stieg Larsson og Jo Nesbø. Alvildas fokus er på bøger til børn og unge.

Modtryks og Alvildas farvel til Ereolen sker kort efter, at både Politikens Forlag og Gyldendal tidligere på ugen tog samme beslutning.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs