MediaWatch

Gyldendals Bogklubber afskediger 10 ansatte

Ændringer i markedet får forlaget til at skille sig af med 10 medarbejdere i Gyldendals Bogklubber.

Foto: MORTEN LANGKILDE/POLFOTO/ARKIV

Bogklub-konceptet har det ifølge Gyldendal svært, og det betyder, at 10 medarbejdere i denne uge er blevet afskediget. Det skriver Politiken.

Gyldendals adm. direktør, Stig Andersen, forklarer til Politiken, at afskedigelserne bunder i en ændret markedssituation.

"Det er ingen hemmelighed, at i alle lande, vi kender, er bogklubbernes forretningsmodel udfordret. Konceptet kommer fra en anden tid. Siden er der sket det, at vi har fået nettet, vi har fået den moderne forbruger, og bogpriserne er blevet frie. Da Tine Weppler (tidl. chef for Gyldensdals Bogklubber, red.) blev ansat hos os, gjorde hun det rigtig godt. Forretningen voksede helt frem til 2011, men de senere år har vi kunnet mærke pres fra en ændret forbrugeradfærd, men sandelig også fra nye forretningsmodeller, der er kommet frem. Der er kommet helt nye måder at handle indhold på," siger Stig Andersen, adm. direktør hos Gyldendal, til Politiken.

Han fortæller videre til avisen, at Gyldendal vil sætte mere kul under sin abonnementsmodel, hvor kunderne mod en månedlig betaling får rabatter på bøger.

Politiken skriver, at der efter afskedigelserne er omkring 30 ansatte i Gyldendals Bogklubber.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs