MediaWatch

Forlag: Behov for at stå sammen om Ereolen

Lindhardt og Ringhof opfordrer forlag til at vende tilbage til Ereolen. Der er behov for sammenhold, når de udenlandske giganter som Google og Amazon kommer ind på markedet.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

For nylig indgik Danmarks næststørste forlag, Lindhardt og Ringhof, en ny to-årig aftale med bibliotekernes elektroniske udlånstjeneste, Ereolen. En stribe andre forlag som Gyldendal, People’s Press, Politikens Forlag, Gad og Modtryk har derimod valgt at trække sig fra samarbejdet. Det får Lindhardt og Ringhofs adm. direktør, Lars Boesgaard, til at advare konkurrenterne mod at boykotte Ereolen. Det skriver Politiken.

”Måske findes der en grund til, at de øvrige forlag handler, som de gør, men vi kan ikke se den. Jeg er optaget af væksten i vores digitale forretning, og vi kan konstatere, at den vokser konstant og hurtigt, og vi har ikke oplevet Ereolen som nogen ulempe,” siger Lars Boesgaard.

Han peger på, at Ereolen vil være en god allieret for den danske forlagsbranche, hvis internationale giganter som Google, Amazon og Apple på et tidspunkt vender branchens forretningsmodel på hovedet, som det er sket for musikindustrien og mediebranchen.

Ifølge koncerndirektør i Gyldendal, Elisabeth Nøjgaard, er det netop for at undgå en gentagelse af avisernes fejltagelse, hvor man vænnede brugerne til at få indhold gratis på nettet, at forlaget er tilbageholdende for at lægge for mange titler på bibliotekernes digitale udlånsportal. Et for stort udbud på eReolen fjerner læsernes incitament til at købe e-bøger, mener koncerndirektøren.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs