MediaWatch

Yahoo dropper sin videotjeneste

Internetgiganten lukker ned for sin videotjeneste Yahoo Screen med øjeblikkelig virkning. 

Foto: Julie Jacobson/Polfoto/AP/Arkiv

Lidt over to år efter den storstilede lancering fandt sted har Yahoo valgt at lukke sin videotjeneste Yahoo Screen. Det skriver Variety.

Lukningen sker, efter videotjenesten har kostet internetvirksomheden dyrt. Som en del af strategien valgte Yahoo at producere flere dyre serier selv. Det gælder blandt andet ”Community”, som danske seere kan se på Viaplay, samt serier ”Sin City Saints” og ”Other Space”. De tre blev udpeget som årsagen til et underskud på 42 mio. dollar (291 mio. kr.) i tredje kvartal i år.

"Hos Yahoo reviderer vi hele tiden vores produkter, da vi stræber efter at skabe den bedste brugeroplevelse. Med det i tankerne er videoindhold fra Yahoo samt vores partnere blevet overført fra Yahoo Screen til vores digitale magasiner, så brugerne kan finde supplerende indhold på ét sted," sagde en talsmand fra Yahoo mandag ifølge Variety.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs