Youtube optrapper krigen mod Netflix og Amazon

Youtubes ejer er i markedet efter rettigheder til film og tv-serier og ser ud til at ville udfordre streamingtjenester.
Foto: AP/Polfoto
Foto: AP/Polfoto
/ritzau/FINANS

Den amerikanske internetgigant Youtube, der er ejet af Alphabet (tidligere Google, red.), er på udkig efter streaming-rettigheder til tv-serier og film, der skal være en del af internetsidens abonnementsservice. Youtube intensiverer derved rivaliseringen med blandt andre Netflix og Amazon, der tilbyder lignende streamingprodukter.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge avisens kilder har ledende folk fra Youtube gennem flere måneder holdt møder med filmstudier i Hollywood for at kigge på kommende koncepter og for at forhandle licensaftaler. Det er ikke sikkert, hvilke typer af tv-serier og film, som Youtube vil have fingrene i, men selskabet er ivrig efter at få premium indhold, der kan forbedre den nyintroducerede abonnementsservice Red.

At Youtube mener det alvorligt med streaming ses også ved, at selskabet på det seneste har været på medarbejderrov hos konkurrenterne, hvor blandt andre Netflix' tidligere chef for indhold, Susanne Daniels, er kommet til.

Den øgede konkurrence i branchen vil formentlig kunne skyde priserne for rettigheder i vejret, da selskaber som Amazon, Netflix og Hulu igennem flere år har lagt flere og flere ressourcer i at sikre sig eksklusivt indhold.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter