MediaWatch

Youtube optrapper krigen mod Netflix og Amazon

Youtubes ejer er i markedet efter rettigheder til film og tv-serier og ser ud til at ville udfordre streamingtjenester.

Foto: AP/Polfoto

Den amerikanske internetgigant Youtube, der er ejet af Alphabet (tidligere Google, red.), er på udkig efter streaming-rettigheder til tv-serier og film, der skal være en del af internetsidens abonnementsservice. Youtube intensiverer derved rivaliseringen med blandt andre Netflix og Amazon, der tilbyder lignende streamingprodukter.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge avisens kilder har ledende folk fra Youtube gennem flere måneder holdt møder med filmstudier i Hollywood for at kigge på kommende koncepter og for at forhandle licensaftaler. Det er ikke sikkert, hvilke typer af tv-serier og film, som Youtube vil have fingrene i, men selskabet er ivrig efter at få premium indhold, der kan forbedre den nyintroducerede abonnementsservice Red.

At Youtube mener det alvorligt med streaming ses også ved, at selskabet på det seneste har været på medarbejderrov hos konkurrenterne, hvor blandt andre Netflix' tidligere chef for indhold, Susanne Daniels, er kommet til.

Den øgede konkurrence i branchen vil formentlig kunne skyde priserne for rettigheder i vejret, da selskaber som Amazon, Netflix og Hulu igennem flere år har lagt flere og flere ressourcer i at sikre sig eksklusivt indhold.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs