MediaWatch

Apple køber specialist i aflæsning af følelser

Den amerikanske teknologigigant har opkøbt et selskab, som er specialiseret i at afkode grimasser og ansigtsudtryk via kunstig intelligens.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Apple har erhvervet et selskab, der benytter kunstig intelligens til at analysere følelser via ansigtsudtryk. Opkøbet er det seneste i en række fusioner, som kan pege i retningen af, at den amerikanske teknologigigant satser på virtual reality. Det skriver Financial Times.

San Diego-baserede Emotient blev grundlagt i 2012 og har patenter, der dækker over, hvordan det bruger crowdsourcing til at træne sine maskine i at aflæse stemninger og - afgørende for privatlivets fred - måder at forstå ansigtsudtryk på uden at gemme genkendelige billeder af enkeltpersoners ansigter.

Et hold af rigtige mennesker er, via crowdsourcing, blevet brugt til at træne Emotients software ved at indsamle og kategorisere følelserne fra 100.000 billeder om dagen, oplyste Emotient i en pressemeddelelse i maj.

Apple-aktien faldt i torsdagens handel med 4,2 pct. til 96,45 dollar.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Corydon: Vi har givet advokaterne frie hænder

Børsen igangsætter advokatundersøgelse efter mistanke om mulig snyd med statens corona-hjælpepakke. Ifølge topchef Bjarne Corydon kan det mulige urene trav have været tungen på vægtskålen, som afgjorde, at Børsen fik en større andel af tabet kompenseret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs