MediaWatch

Medie: Apple drosler ned for Iphone-produktionen

Ifølge japansk medie skruer Apple kraftigt ned for produktionen af Iphones i 1. kvartal.

Foto: Eric Risberg/AP/Polfoto

År efter år siden præsentationen i 2007 har Apple kunnet præsentere stigende salgstal for selskabets flagskib, mobiltelefonen Iphone.

Men kurven kan måske knække i år. Ifølge det japanske finansmedie Nikkei vil Apple skære 30 pct. i produktionen af de nye modeller, 6S og 6S Plus, i første kvartal af 2016.

Årsagen er angiveligt, at lagrene er blevet for store på grund af svigtende salg.

Nyheden betød, at Apples aktiekurs faldt 2,5 pct., og dermed har aktien siden april sidste år tabt 25 pct. af sin værdi.

"Det er en øjenåbner, som stemmer overens med den svagere efterspørgsel, som Apple har oplevet, efter at 6S-modellen blev lanceret. Markedet forventede en reduktion, men størrelsen er lidt bekymrende," siger Daniel Ives, der er analytiker hos FBR Capital Markets, til Reuters.

Fik fridag

Apple har ikke kommenteret historien, men to forhold sandsynliggør, at der kan være noget om snakken.

På Foxconn-fabrikken i Henan-provinsen i Kina, hvor en stor del af Iphone-produktionen foregår, har de ansatte angiveligt for første gang i lang tid fået lov at holde fri i dagen omkring det kinesiske nytår, der falder 8. februar i år.

Tidligere er de blevet tilbudt overtidsbetaling for at arbejde igennem i den største kinesiske ferieuge.

Samtidig forlyder det, at Henan-provinsen har udbetalt 82 mio. yuan, svarende til 87 mio. kr., i ekstraordinær støtte til Foxconn-datterselskaber.

Det kan være et tegn på, at selskaberne har brug for ekstra støtte for at bevare de mange hundrede tusinde arbejdspladser, som Apple er med til at skabe i provinsen.

Nikkei mener at vide, at produktionen vender tilbage til normalen i andet kvartal.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs