MediaWatch

Apple får italiensk skattebøde på 2,3 milliarder

En sag om Apples betaling af selskabsskat i Italien er endt med forlig og en trecifret millionregning til Apple.

Den amerikanske teknologigigant Apple har accepteret at betale en skattebøde på 318 mio. euro (2,4 mia. kr.) i et forlig med skattemyndighederne i Italien.

Det rapporterer bl.a. Bloomberg News og citerer den italienske avis La Repubblica.

Der er tale om en aftale med myndighederne, der har påstået, at Apples italienske datterselskab har undgået at betale selskabsskat i årene 2008-2013 ved at bogføre 880 mio. euro i Irland, skriver avisen.

Ifølge BBC blev italienske efterforskere opmærksomme på sagen i kraft af forskellen på Apples omsætning i Italien på over 1 mia. euro mellem 2008 og 2013 og de 30 mio. euro, Apple betalte i selskabsskat i landet.

Apple Italia er en del af Apples europæiske operation, der har hovedsæde i Irland, et land med en af EU's laveste skatteprocenter for selskaber, skriver BBC. Apple har endnu ikke kommenteret forliget.

/ritzau/FINANS/MediaWatch

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere