MediaWatch

Apple får italiensk skattebøde på 2,3 milliarder

En sag om Apples betaling af selskabsskat i Italien er endt med forlig og en trecifret millionregning til Apple.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske teknologigigant Apple har accepteret at betale en skattebøde på 318 mio. euro (2,4 mia. kr.) i et forlig med skattemyndighederne i Italien.

Det rapporterer bl.a. Bloomberg News og citerer den italienske avis La Repubblica.

Der er tale om en aftale med myndighederne, der har påstået, at Apples italienske datterselskab har undgået at betale selskabsskat i årene 2008-2013 ved at bogføre 880 mio. euro i Irland, skriver avisen.

Ifølge BBC blev italienske efterforskere opmærksomme på sagen i kraft af forskellen på Apples omsætning i Italien på over 1 mia. euro mellem 2008 og 2013 og de 30 mio. euro, Apple betalte i selskabsskat i landet.

Apple Italia er en del af Apples europæiske operation, der har hovedsæde i Irland, et land med en af EU's laveste skatteprocenter for selskaber, skriver BBC. Apple har endnu ikke kommenteret forliget.

/ritzau/FINANS/MediaWatch

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs