MediaWatch

Medie: Yahoo vil afskedige hver tiende

En spareplan vil ifølge amerikansk medie koste over 1000 Yahoo-ansatte jobbet.

Foto: Julie Jacobson/Polfoto/AP/Arkiv

Over 1000 ansatte står til at forlade Yahoo i en omfattende spareplan, skriver Business Insider.

Spareplanen kan allerede blive iværksat i slutningen af januar og kommer til at berøre alle dele af selskabet. Ifølge Business Insider står den europæiske del af virksomheden dog til at blive ramt særlig hårdt.

"Et hold arbejder på det, og de ønsker at gøre det i dette kvartal," siger en kilde, der ønsker at være anonym, om afskedigelserne til Business Insider.

Oplysningerne om spareplanen kommer i forlængelse af, at Yahoo bliver presset af utilfredse investorer. De ønsker bla., at den adm, direktør, Marissa Mayer, forlader virksomheden. Det sidste forslag kommer bla. fra en af Yahoos store investorer, hedgefonden Springbowl. Foruden en afsked med topchefen ønsker fonden også at reducere Yahoos arbejdsstyrkemed 75 pct. og hyre en strategisk partner til at rydde op i Yahoos skattesager.

Yahoo afviser at kommentere afskedigelserne over for Business Insider men siger, at ændringer er på vej.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt. Tillidsrepræsentant kalder det en god nyhed, at der er sket færre reelle afskedigelser blandt journalisterne, end der var lagt op til.

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs