MediaWatch

Facebook skruer på annoncenknappen på Instant Articles

Facebook åbner for flere og mere målrettede artikler på sin nyhedsplatform. Medierne får mere kontrol over relaterede links til artiklerne.

Facebook vil give medierne på nyhedstjenesten Instant Articels mulighed for flere annoncer, og samtidig kan de gøres mere målrettede. Det skriver Adweek.

Helt konkret handler det om, at medierne fremover kan placere en annonce pr. 350 ord mod tidligere 500 ord. Desuden bliver der åbnet for, at medier kan lave annoncekampagner, der er målrettet Instant Articles. Det har hidtil været et krav, at annoncerne på Instant Articles har været koblet med annoncer på andre hjemmesider.

Ifølge Facebook vil ændringerne resultere i op til 40 pct. flere annoncer for de medier, der benytter sig af Instant Articles.

En anden ændring er ifølge Adweek, at medierne manuelt kan styre de links, som lægger sig til artiklerne på Instant Articles.

Nyhedstjenesten har de seneste uger indtaget flere nye territorier. I sidste uge kom Sverige med på vognen, ligesom en større udrulning i Asien også fandt sted i sidste uge.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs