MediaWatch

Kforum vil bygge nyt medie på egen model

Kurser for kommunikationsfolk og journalister bliver en væsentlig del af forretningsgrundlaget for den nye datajournalistiske portal, Bias, som Kforum står bag.

Foto: Kforum

Med 2 mio. i dugfrisk støtte fra Innovationspuljen knopskyder folkene bag Kforum med et ny online portal for datajournalistik, Bias.

Ud over mediestøtte skal forretningen bl.a. bygges på annoncer og kurser a la Kforum, forklarer Kforums redaktør og stifter til fagbladet journalisten.dk.

"Man kan ikke leve af bannerannoncer på et nichesite. Vi lægger op til en model med kursusaktiviteter og efteruddannelse, som vi skal tjene penge på.  Vi vil også arbejde med datadrevet branding content for private virksomheder. Det vil være skarpt adskilt fra den redaktionelle del portalen, men skal være med til at sikre, at projektet er økonomiske bæredygtigt," siger siger stifter og redaktør for Kforum, Timme Bisgaard Munk, til Journalisten.

Målsætningen med Bias er at bruge datajournalistik som udgangspunkt for at dække og perspektivere aktuelle temaer i samfundsdebatten. Samtidig skal initiativet skabe et forum, hvor de journalistiske muligheder i "big data" afprøves og sættes i spil.

Sitet vil gå i luften inden for overskuelig tid, siger Timme Bisgaard Munk, der skal ud og hyre et antal datajournalister til portalen. Hvor mange vil han dog ikke sætte tal på. Bias er Kforums anden knopskydning inden for kort tid. Sitet overtog tidligere i år nichesitet Bureaubiz.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs