MediaWatch

Youtube lancerer musik-app

Google lancerer en dedikeret musik-app, YouTube Music, der skal tage konkurrencen op med Spotify.

Foto: AP/Polfoto

Efter flere mislykkedes forsøg leder Google stadig efter nøglen til musikstreaming på mobil.

Hverken Google Play Music og YouTube Music Key har været løsningen, men det har ikke afskrækket techgiganten for at lancere endnu et bud på en mobil musikservice.

The Verge skriver, at Google er klar med en ny musik-app med det simple navn YouTube Music.

Appen er i første omgang forbeholdt de amerikanske brugere af enten iPhone eller telefoner med Googles eget styresystem Android.

Ligesom markedslederen Spotify er appen gratis at bruge, men hvis man vil undgå reklamer, skal man have et YouTube Red-abonnement.

YouTube er allerede en af de mest brugte services til at afspille musik på computeren, hvor udvalget er større og mere varieret, fordi brugerne selv kan uploade deres egne videoer. Ifølge TechCrunch bliver det muligt at streame musik fra videoer, der ikke nødvendigvis er blevet udgivet officielt.

Appen har samtidig de samme 30 millioner sange som Spotify, Apple Music og Tidal. Den adskiller sig dog også ved blandt andet at give mulighed for at livestreame video fra koncerter, skriver The Verge.

Spotify-konkurrent dropper børsnotering

Erhvervsboss skyder penge i dansk "radio-Spotify"

Youtube-netværk lancerer ny platform

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs