MediaWatch

Erhvervsboss skyder penge i dansk "radio-Spotify"

Med en startkapital på over 3 mio. kr. vil nyt dansk selskab være et "Spotify" for radionyheder og podcasts. Tidligere Oticon-direktør og forfatter er blandt investorerne.

Erhvervsmanden og forfatteren Lars Kolind er blandt investorerne i Listen to News. | Foto: Gregers Tycho/Polfoto/Arkiv

Hvad Spotify og Netflix er for musik- og filmbranchen, vil et nystartet dansk selskab være for radionyheder og podcasts.

Listen to News er navnet på et nyt selskab stiftet af Frank Lyhne Hansen og Bjørn Rothaus, som en fortid i bla. revisionshusene PwC og Deloitte samt konsulentfirmaet March. Bestyrelsesformand er Kristeligt Dagblads chefredaktør, Erik Bjerager.

Listen to News står bag en app, der samler radionyheder og podcasts fra en bred vifte af danske medier. Det sker ved at klippe indhold fra medier op i enkelte historier og emner, så lytterne får muligheden for at sammensætte sine egne nyhedsklip inden for forskellige emner, f.eks. finans og erhverv.

”Det er en løsning, vi selv har manglet. Når man f.eks. sætter sig ind i sin bil og gerne vil opdateres på nyhederne, er det ikke altid, man lige rammer timenyhederne, og tager man det på telefonen, er der kun DR’s tilbud, og man kan ikke få nyhederne på tværs af kanaler. Inspireret af Spotify har vi ville lave det samme for radionyheder,” siger Bjørn Rothaus, som står for den daglige drift sammen med redaktionschef Per Olkjær Nielsen, der bl.a. har arbejdet i Aller og i DR.

Derudover er flere studerende ansat til at hjælpe med at redigere indholdet.

Ser marked på 2 mio.

Nyhedsudbuddet dækker indtil nu over klip fra TV 2 News, Radio24syv, Ekstra Bladet Radio, Ritzau Finans, Radio VLR, Skala.fm, Tipsbladet, Motorradioen, Borgen Unplugged, Jyske Bank TV og NFL Showet. Flere danske og internationale medier vil dog blive tilføjet, oplyser selskabet.

Derudover tilbyder Listen to News også virksomheder, som abonnerer på appen til sine medarbejere, at inkludere interne nyheder som et feed i appen.

Selskabet ser et muligt marked i de 2 mio. danskere, som ifølge en undersøgelse fra Københavns Universitet læser og hører nyheder via deres mobiltelefon.

Tidligere Oticon-chef ombord

I ryggen har Listen to News en startkapital på 3,5 mio. kr. Det er nok til at finansiere driften indtil en gang i næste år, fortæller Bjørn Rothaus.

I spidsen for investorerne står erhvervsmanden og forfatteren Lars Kolind, som tidligere har været topchef i høreapparatvirksomheden Oticon og bestyrelseformand i Grundfos.

Listen to News er udelukkende abonnementsfinansieret, reklamer er fravalgt, men hvor mange abonnenter, selskabet skal have for at få en bæredygtig forretning, vil Bjørn Rothaus ikke sætte tal på.

Listen to News app er gratis den første måned, men koster herefter 25 kr. om måneden.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs