MediaWatch

NYT lancerer app til virtual reality

New York Times går som varslet ind i virtual reality, og det bliver ledsaget af lancering af ny app.

Sådan ser et Google Cardboard ud i funktion. | Foto: Andy Kropa/AP/Polfoto/Arkiv

New York Times lancerer en ny app, der skal understøtte mediets entre i markedet for virtual reality. Det oplyser mediet selv.

App'en hedder "NYT VR" og er også tilgængelig i Danmark, og i første omgang er fem journalistiske produktioner publiceret i app'en. De er i bund og grund videoklip med en række muligheder for selv at styre forløbet.

I oktober meddelte New York Times, at skridtet ind i virtual reality var på vej med lancering i begyndelsen af november.

"Denne nye teknologi gør det muligt at lave en stærk følelse af forbindelse med de mennesker, hvis liv er langt fra vores egne," siger Jake Silverstein, redaktør på The Times Magazine, til sit eget medie.

New York Times foreslår, at brugerne anvender et såkaldt Google Cardboard i forbindelse med app'en. Det er et pap-aggregat fra Google med indbyggede linser, der sættes for øjnene, og som er designet til videosening på smartphones. New York Times' abonnenter får et Google Cardboard leveret med avisen på søndag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs