MediaWatch

NYT lancerer app til virtual reality

New York Times går som varslet ind i virtual reality, og det bliver ledsaget af lancering af ny app.

Sådan ser et Google Cardboard ud i funktion. | Foto: Andy Kropa/AP/Polfoto/Arkiv

New York Times lancerer en ny app, der skal understøtte mediets entre i markedet for virtual reality. Det oplyser mediet selv.

App'en hedder "NYT VR" og er også tilgængelig i Danmark, og i første omgang er fem journalistiske produktioner publiceret i app'en. De er i bund og grund videoklip med en række muligheder for selv at styre forløbet.

I oktober meddelte New York Times, at skridtet ind i virtual reality var på vej med lancering i begyndelsen af november.

"Denne nye teknologi gør det muligt at lave en stærk følelse af forbindelse med de mennesker, hvis liv er langt fra vores egne," siger Jake Silverstein, redaktør på The Times Magazine, til sit eget medie.

New York Times foreslår, at brugerne anvender et såkaldt Google Cardboard i forbindelse med app'en. Det er et pap-aggregat fra Google med indbyggede linser, der sættes for øjnene, og som er designet til videosening på smartphones. New York Times' abonnenter får et Google Cardboard leveret med avisen på søndag.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs