Apple trækker adblocking-app efter sikkerhedsbrist

Been Choice er taget ned fra app store, da den omgår en central sikkerhedsprotokol. Appen bliver opdateret og er formentlig snart tilgængelig igen.
Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Apple har valgt at lukke ned for appen Been Choice, der giver brugerne mulighed for at blokere for reklamer i apps og ikke kun i webbrowsere som Safari og Chrome.

Financial Times skriver, at tilbagekaldelsen af applikationen skyldes, at den indeholder en sikkerhedsbrist. Konkret har det givet anledning til bekymring, at Been Choice og lignende apps omgår en sikkerhedsprotokol ved navn SSL, der bliver brugt af virksomheder som Facebook og Google til at kryptere sine brugeres data.

David Yoon, stifter af Been Choice, fortæller til avisen, at man nu vil sikre, at appen følger Apples retningslinjer for derefter at genindsende den til øjeblikkelig godkendelse i App Store. Han viser dog, at Been Choice skulle være usikker.

Been Choice har løftet en del øjenbryn i mediebranchen, da den tillader at blokere for reklamer i apps, herunder Apples egen nyhedssatsning, Apple News, der netop er annoncefinansieret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også