MediaWatch

TV 2 glemte at kreditere fotografer bag blodmånevideo

I syv timer tog TV 2 æren for en video af mandagens blodmåne. Egentlig var den lavet af to fotografer uden tilknytning til kanalen. TV 2 har siden rettet opslaget.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

"Kunne du heller ikke holde dig vågen til super-blodmånen? Fortvivl ikke - Vi har kogt 3 timer og 30 minutters superblodmåne ned til blot 20 sekunder," skrev TV 2 Nyhederne på sin Facebook-profil tirsdag aften og viste en timelapse-video med fænomenet.

Problemet var blot, at videoen ikke er produceret af TV 2-medarbejdere. Bag videoen står i stedet Jakob Halskov og Nichlas Knudsen, som det rigtig nok fremgår i selve videoen, men som TV 2 glemte at nævne i opslaget.

Det fik Jakob Halskov til at fare til tasterne.

"KÆRE TV 2 NYHEDERNE. Kan I pænt forklare mig hvorfor I tager æren for den video som Nichlas Knudsen og jeg har brugt en hel nat og eftermiddag på at optage og producere? Jeg lægger heller ikke 22 Nyhederne op på min facebookside og påstår, at det er mig som har filmet aftenens nyheder? Ved ikke om jeg skal være glad eller skuffet," skrev han fra sin personlige profil på Facebook og linkede til den originale video på Vimeo.

TV 2 ændrer og beklager

Det fik TV 2 til at ændre i opslaget og understrege, at de ikke kunne tage æren.

"Den tilfalder i stedet fotograferne Jakob Halskov og Nichlas Knudsen, der sad oppe hele natten, fulgte og optog det smukke fænomen på himlen og efterfølgende bearbejdede materialet til en flot, flot timelapse på 20 sekunder," skriver Jan Mindegaard, chef for sociale medier på TV 2 Nyhederne, på Facebook.

Fejlen har fået megen opmærksomhed på de sociale medier, og under et Facebook-opslag fra Peter Falktoft, hvor Monte Carlo-stjernen opfordrer TV 2 til at betale de to bag videoen, uddyber Jan Mindegaard:

"Vi fik mange brugervideoer tilsendt på 'blodmånen', men Jakobs og Nichlas' fik slet ikke ordentlig behandling i vores Facebook-opslag. Opslaget blev skrevet, som om det var vores video. Det beklager vi selvfølgelig. For det var det ikke," skriver han blandt andet og tilføjer, at han er i dialog med Jakob Halskov.

Har sendt forligsforslag

Nichlas Knudsen, én af de to mænd bag videon, oplyser i en mail, at sagen ikke er afsluttet.

"Sagen er stadig i gang mellem TV 2 og os, og første mail ang. deres overtrædelser samt et forlig er netop sendt afsted til dem. Kommunikationen med TV 2 har indtil videre været konstruktiv og med en god tone fra begge sider, og vi ønsker, ligesom TV2 udtrykte til os i en mail, at sagen kan afvikles snarest," skriver Nichlas Knudsen.

Jan Mindegaard har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere over for MediaWatch.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs