MediaWatch

BT taber tvist om ophavsret

Københavns Byret har givet en forfatter medhold i, at BT ikke måtte videreudnytte en artikel, baseret på forfatterens bog, uden aftale.

Foto: Erik Refner/PR

BT er i Københavns Byret blevet pålagt at betale 20.000 kr. i erstatning til en forfatter for at have krænket ophavsretten, skriver Bogmarkedet.

Sagen drejer sig om forfatteren Trine Koldings bog "Overskud i familien - 149 konkrete tips til mere familietid i hverdagen".

Efter aftale med forfatteren bragte BT i slutningen af 2013 en artikel online med 13 råd fra bogen. Imidlertid valgte BT senere at give artiklen nyt format og publicere den igen bag betalingshegnet BT Plus på bt.dk.

Avisen havde ikke på forhånd indgået en aftale med Trine Kolding om videreudnyttelse, og derfor skal avisen nu betale en erstatning til forfatteren for aftalebrud. Dommen er afasgt 13. maj, og BT har fire uger herfra til eventuelt at anke sagen, skriver Bogmarkedet.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs