MediaWatch

DR indgår aftale om digitale rettigheder med Copydan

Ny aftale med rettighedshavere giver DR mulighed for at vise nyere drama på nettet og lægge mere arkivstof ud.

Ny rettighedsaftale mellem DR og Copydan betyder, at dr.dk netop har haft repremiere på sæson 2 af ’Borgen’.

DR og Copydan har indgået en ny, moderniseret aftale om rettighedsaftaler, som giver DR nye muligheder for gøre forskelligt materiale tilgængeligt på nettet.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

”Den nye aftale er en win-win-aftale for alle parter. DR får nu nemmere ved hurtigt at tilbyde arkivmaterialet, så DR's lyttere, seere og brugere kommer til at opleve tidligere programmer brugt på nye måder og sat ind i relevante og nye redaktionelle sammenhænge,” siger Caroline Reiler, direktør for DR Rådgivning, Strategi og Kommunikation.

Den nye aftale med Copydan, der varetager rettigheder for flere end 30 forskellige typer af rettighedshaverebetyder, betyder, at DR får ret til hele tiden at vise 40 timers nyere drama på dr.dk og lægge 500 timers redaktionelt udvalgt arkivstof på nettet.

Nødvendigt brydetag

Aftalen skal ses i lyset af DR's nye opprioriterede digitale kurs, der skal løfte DR's digitale fokus og ambitioner op på niveau med traditionel tv og radio. For at løfte strategien har det været nødvendigt for DR at tage et brydetag med rettighedsaftalerne, som DR har med en bred vifte af store og små interessenter.

Samtidig sikrer betaling til danske skuespillere, instruktører og andre rettighedshavere for de programmer, de har ophavsret til.

”Jeg er overordentlig glad for, at de mange involverede kunstnerorganisationer har valgt at sige ja til at lave en stor og fremadrettet aftale, så danskerne  får maksimal udbytte af alt det fremragende indhold, som DR har sendt gennem årene, ” siger formanden for Copydan Arkiv, Lone Amtrup.

Første eksempel på udmøntningen af aftalen kan ses ved, at dr.dk netop har haft repremiere på sæson 2 af ’Borgen’. I den kommende tid vil flere dramaserier og arkivprogrammer, der kan perspektivere aktuelle nyhedshistorier, finde vej til dr.dk, skriver DR.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs