MediaWatch

EU-politikere utilfredse med Google-sletninger

Danske EU-parlamentarikere mener, at søgetjenesten fejlfortolker reglerne, når den sletter artikler uden fejl.

Foto: Søren Sielemann/Polfoto/Arkiv

Det skaber vrede blandt de danske EU-parlamentarikere, når Google sletter journalistiske artikler fra deres søgefunktion. Det skriver Jyllands-Posten.

Medlemmer af EU-Parlamentet fra Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er enige om, at Google fejlfortolker den såkaldte "ret til at blive glemt", som kom i kølvandet på en EU-dom. Siden maj 2014 har Google fjernet over 400.000 links fra søgeresultater.

"De mange, mange sletninger har tippet balancen i forhold til, at der også er noget, der hedder ytrings- og pressefrihed," siger EU-parlamentariker for Dansk Folkeparti, Anders Vistisen, til Jyllands-Posten.

Eksperter har bl.a. kritiseret, at Google har slettet søgeresultater på 11 artikler på jp.dk, der omtaler en sag om tidligere generalsekretær for Aarhus Festuge Martin Lumbyes pyntede cv. Det er sket efter flere anmodninger fra hovedpersonen selv.

Sletning af artikler fra Google bekymrer eksperter

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs