MediaWatch

Googles aktier skyder i vejret efter navneskift

Moderselskabet skifter navn til Alphabet, hvilket bliver modtaget positivt. Aktierne steg ved børsåbningen.

Foto: Jens Meyer/AP/Polfoto/Arkiv

Nyheden om, at Google splitter selskabet op i to og skifter navn, bliver læst med positive briller af markedet. Aktierne i selskabet - som fremover kaldes Alphabet - steg omkring fem procent, da børsen på Wall Street i New York åbnede.

Når hovedselskabet skifter navn, får det ikke betydning for dem, som benytter søgetjenesten, hvor man fortsat kan "google" sig frem til svaret på livet, universet og alting.

Det har dog betydning for kerneforretningen, at Google nu organiseres i et holdingselskab, som skal bestå af to selskaber.

Det vurderer aktiespecialist i Nordea Michael Borre.

"Det bliver nemmere for investorer at få indblik i selskabet Google fremover, ligesom det vil give mere gennemskuelighed."

"Den mindre kompleksitet og den øgede fokus på kerneforretningen hilser investorerne velkommen, og vi mener også, at selskabet nu adresserer et stigende investorproblem," siger han til Ritzau Finans.

Opsplitningen i de to segmenter vil ske fra fjerde kvartal 2015.

Det betyder ikke, at forretningen Google vil gøre det bedre end hidtil, men nyheden om mere gennemskuelighed kan i sig selv løfte investortilliden til selskabet.

Hel konkret betyder ændringen, at Alphabet bliver en form for paraply for en række projekter, herunder Google.

Navnet Google er et ordspil på ordet "googel", som er et af de største tal, der har et navn - et ettal efterfulgt af 100 nuller.

Og det nye navn Alphabet er også valgt, fordi det har en særlig betydning, skriver den ene af Googles to stiftere, Larry Page, på et blogindlæg.

"Vi kunne lide navnet Alphabet, fordi det betyder en samling bogstaver, der repræsenterer sproget, en af menneskehedens vigtigste nyskabelser, og er kernen af det, vi indekserer med Google-søgninger."

"Vi kunne også lide, at det betyder alpha-bet," skriver Larry Page. 

"Alpha"-investeringer er slang for en rigtig god investering, mens "bet" på engelsk betyder væddemål eller satsning.

Og ordet alfabet - alphabet - er skabt af de to første græske bogstaver alfa og beta.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs