MediaWatch

Rapport: Mobilen overhaler på webtv

Ny prognose fra ZenithOptimedia forudser høje vækstrater for video på nettet de kommende to år - og især mobiltelefonen.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/Arkiv

Inden for et år vil flertallet se webtv på mobilen frem for den bærbare computer. Det forudser analysebureauet Zenithoptimedia i en ny rapport, der fremskriver udviklingen i online video globalt og lokalt, og som bl.a. Resumé refererer.

Udsigten for online video lyder på kraftig vækst i de kommende år. Den gennemsnitlige tid, folk dagligt vil bruge på at se online video på globalt plan, ventes at stige med 23,3 procent i år og 19,8 procent i 2016.

Udviklingen kommer til at gå endnu hurtigere på smartphones og tablets, hvor videovisninger ventes at vokse med 43,9 procent i år og 34,8 procent næste år, men vækstraten for desktop computeren kun menes at vinde 9,5 pct. i 2015 og 6,5 pct. i 2016.

Ifølge prognosen betyder det, at mobilen allerede næste år vil blive den vigtigste platform for online video og stå for 52,7 pct. af seningen. I 2012 var andelen 22,9 pct.

Med det stigende tidsforbrug følger reklameindtægterne stille og roligt med. Online video forventes at stå for en andel på 12,8 pct. af online annonceringen i 2017 mod 10,2 pct. sidste år.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs