MediaWatch

Google-regnskab sender Nasdaq i vejret

Google går en fremragende aktie-fredag i møde efter selskabets regnskab for andet kvartal.

Foto: Søren Sielemann/Polfoto/Arkiv

Der er umiddelbart udsigt til en lidt blandet start på fredagen blandt de amerikanske aktier, hvor pilene peger lidt i begge retninger for de toneangivende indeks.

S&P 500-indekset ser - vurderet ud fra handlen med futures - ud til at skulle starte tæt på uændret, mens Dow Jones-indekset bliver stillet en negativ start på 0,1 pct. i udsigt. Anderledes ser det ud for det teknologitunge Nasdaq-indeks, der indikeres til en positiv start på 0,4 pct.

Det kan særligt tilskrives internetsøgemaskineselskabet Google, der ser ud til at gå en fremragende fredag i møde efter selskabets regnskab for andet kvartal sent torsdag.

YouTube er en guldgrube for Google 

Det var særdeles positiv læsning, idet Google leverede en justeret indtjening per aktie på 6,99 dollar mod analytikernes forventning om 6,74 dollar per aktie ifølge estimater fra Bloomberg News.

Omsætningen var med 14,35 mia. dollar stort set som ventet blandt analytikerne.

Det var især lavere omkostninger, der bidrog til stigningen i resultatet. De lavere omkostninger kommer, efter at søgegiganten sidste forår lokkede Morgans Stanleys finansdirektør, Ruth Porat, til at skifte Wall Street ud med Silicon Valley og blive ny finanschef hos Google. Siden har hun skubbet på for at gennemføre omkostningsbesparelser.

Google-aktien stiger med 12,8 pct. til 679 dollar i formarkedet og er dermed kraftigt medvirkende til at trække Nasdaq-indeksets futures op.

Ritzau Finans

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs