MediaWatch

Google lancerer nyheds-laboratorium

Søgemaskinekæmpen lancerer laboratorium med tjenester, som journalister kan bruge i deres arbejde.

Foto: Google

Googles tjenester skal have en fast plads i journalisternes værktøjskasse, og derfor lancerer Google et særligt nyheds-laboratorium kaldet "News Lab", skriver Google i et blogindlæg.

"Vores mission er at samarbejde med journalister og iværksættere for at hjælpe med at bygge fremtidens medier. Vi ønsker at være med til at sikre, at innovation indenfor nyheder fører til en mere oplyst og mere demokratisk verden," skriver Google ifølge DR.

På nettet indeholder laboratoriet en oversigt over værktøjer, som journalister kan bruge i deres arbejde. Det drejer sig eksempelvis om Google Trends og Google Public Data Explorer samt guides til, hvordan værktøjerne kan bruges til research, til at spotte trends og til at finde avancerede datasæt.

Google har samtidig indgået partnerskaber med forskellige nystartede medier, hvor de i fællesskab vil udvikle nye online databaser.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs